Certificering

Voor de wereld en de toekomst van de kleintjes doen we het best mogelijke om duurzaam te zijn.


De Global Organic Textile Standard (GOTS) wordt erkend als s'werelds beste norm voor textiel, gemaakt van biologische vezels.

Producten zijn alleen gecertificeerd als de hele productieketen aan de eisen voldoet, van de oogst tot het eindproduct.


Landbouw & oogst:

Tijdens dit proces is het gebruik van giftige chemicalién of GGO's (genetisch gemodificeerde organismen) niet toegestaan. De bodem word niet beschadigd, de impact op de lucht vermindert, er word 88% bespaard op het gebruik van water en 62% op het gebruik van energie. De teelt houdt de boeren en hun gezinnen veilig.

Productie proces:

Door de GOTS certificering moeten alle producenten voldoen aan de Internationale Arbeids Organisatie (IAO). Dit betekent dat werknemers worden beschermd en eerlijk worden betaald. Sociale omstandigheden zonder chemische inputs.Meer dan 85% uit onze BELIV collecties is gecertificeerd met het GOTS, OCS en OEKO-TEX keurmerk.


OCS ORGANIC CONTENT STANDARD (OCS)


Dit certificaat laat zien dat het kledingstuk biologisch geteelde vezels bevat. Kledingstukken komen alleen voor dit certificaat in aanmerking als er gebruik is gemaakt van 95-100% biologisch materiaal


OEKO-TEX


Binnen de kledingbranche worden heel veel schadelijke stoffen gebruikt.

Vreemd natuurlijk; want voor zowel de arbeiders achter de producten als de dragers van de producten is dit enorm schadelijk.

De huid is een groot orgaan dat stoffen direct opneemt en in de bloedbaan terecht laat komen.

De Oeko-Tex standaard is een onafhankelijk certificeringssysteem dat controleert of er geen chemische stoffen worden gebruikt bij het proces.  Als een product het Oeko-tex certificaat draagt,  betekent dit dat er gedurende het gehele proces geen schadelijke chemicaliën gebruikt zijn. Dit is dus zowel beter voor de arbeiders als voor jou!